Social

#rusia #criza ucraina #crimeea #proteste ucraina #interventie in forta #razboi ucraina

Rusia pregateste o interventie in forta in Crimeea?

Trupe speciale si nave ale armatei ar fi fost pregatite de Rusia pentru o posibila interventie in Crimeea, au anuntat surse politice ucrainene.

Potrivit informatiilor scurse in presa internationala, se pare ca trupele speciale ruse se afla in Peninsula Crimeea, o reuniune autonoma a Ucrainei, deoarece Moscova refuza sa recunoasca Administratia interimara de la Kiev.

Aceleasi surse au precizat, de asemenea, ca nava ruseasca "Nikolai Filcenkov", ce are la bord cel putin 200 de militari, este stationata in Peninsula Crimeea.

Conform site-ului britanic IBTimes, alte patru nave militare ruse transporta trupe speciale in directia Sevastopol.

Aceste informatii au fost confirmate si de Oleh Tiahnibok, liderul formatiunii nationaliste ucrainene Svoboda. "Am primit un mesaj telefonic de la un oficial din cadrul serviciilor de securitate din Crimeea. Astazi la ora 12.00, in Portul Sevastopol a ajuns nava militara Nikolai Filcenkov. Are la bord 200 de militari, 328 de membri ai Fortelor Navale si transportoare blindate de tip 10 BTR-80", a declarat acesta.

Sursa foto: timetv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea