Social

#rusia #georgia #razboi

Rusia continua ofensiva pe doua directii in Georgia

In timp ce sute de oameni fug din calea armelor, fortele ruse avanseaza spre capitala georgiana Tbilisi pe doua fronturi, dinspre Osetia de Sud si Abhazia. Alarmate, autoritatile de la Tbilisi cer ajutorul comunitatii internationale pentru a opri ofensiva Moscovei si anunta ca nu se vor preda niciodata.

Coloana blindata rusa plecata din Abhazia a depasit deja apararea din orasul Gori, punct strategic din centrul Georgiei, ce controleaza principala artera rutiera care traverseaza mica republica din Caucaz pe directia est-vest.

O alta coloana mobila rusa venita din republica separatista Abhazia, a cucerit orasul Senaki si ameninta capitala georgiana dinspre vest. Senaki constituie din una dintre bazele majore ale fortelor terestre georgiene.

Potrivit agentiei Interfax, care citeaza Ministerul rus al Apararii, trupele ruse din Senaki au rolul de a preveni o eventuala ofensiva georgiana spre Osetia de Sud.

Simultan, alte trupe ruse au debarcat la portul Poti, principala baza a fortelor navale georgiene si important terminal petrolier la Marea Neagra, desavarsind blocada maritima impotriva Georgiei. Trupele georgiene s-au repliat deja spre capitala, care este amenintata de o manevra de dubla invaluire de catre fortele ruse.

Rusia a dat asigurari ca nu doreste sa cucereasca Tbilisi si sa rastoarne de la putere guvernul gerogian. Cu toate acestea, presedintele georgian Mihail Saakasvili a declarat aseara ca cea mai mare parte din tara sa se afla sub ocupatie rusa.

Oamenii din Tbilisi se pregatesc deja de razboi. Ei isi cumpara apa si alimente .


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea