Social

# incepere scala toamna #an scolar #scoala #pandemie coronavirus #pandemie #scenariu de risc

Rosu, galben si verde. Trei scenarii diferite pentru noul an scolar 2020 – 2021

Noul an scolar va incepe pe 14 septembrie. Pentru inceperea anului scolar 2020-2021 au fost luate in calcul trei scenarii diferite, in functie de situatia epidemiologica din Romania.

Cele trei mari scenarii sunt stabilite in functie de numarul de cazuri noi din ultimele 14 zile la mia de locuitori. 

Scenariul verde

Este varianta cea mai optimista, cea in care mai putin de o persoana la mia de locuitori este depistata cu noul coronavirs in ultimele 14 zile.

Ministrul educatiei, Monica Anisie, a explicat la Antena3 ca, in cazul scenariului verde, in care este prevazut ca toti copiii sa mearga la scoala, acest lucru este obligatoriu, nu optional.

"Atat timp cat nu exista niciun pericol, nu vad de ce nu trebuie sa isi trimita parintele copilul la scoala. Decizia Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta este luata impreuna cu DSP. Deci daca de acolo se spune ca nu exista niciun pericol, nu vad de ce nu ar participa la cursuri elevii", a afirmat Anisie.

Scenariul galben

Scenariul galben, cel privind un risc mediu, presupune intre 1 si 3 persoane detectate pozitiv cu noul coronavirus la mia de locuitori, in ultimele 14 zile.

In acest caz, prioritate sa mearga la scoala vor avea prescolarii, elevii din clasele 0-4, dar si elevii din anii terminali.

Restul claselor vor face ore online, insa vor merge si la scoala, prin rotatie.

Scenariul rosu

Scenariul rosu, considerat de avarie, inseamna ca intr-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori in ultimele 14 zile.

In acest caz, scoala se inchide de tot, iar orele se vor face online.

Klaus Iohannis a dat asigurari ca in prezent, doar 50 de localitati din Romania s-ar incadra la scenariul rosu, iar in scenariul "galben", cateva sute.

Sursa: digi24.ro/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea