Social

Ronaldinho, magicianul cu un suras etern

2005 a fost anul lui Ronaldinho. A devenit campion al Spaniei cu FC Barcelona, a castigat cupa confederatiilor cu nationala Braziliei, iar pe 28 noiembrie a primit Balonul de Aur din partea cotidianului francez "L?Equipe". La sfarsitul anului, FIFA l-a desemnat cel mai bun fotbalist al lumii.
Putini il cunosc pe Ronaldo de Assis Moreira, insa aproape intreaga lume stie cine este Ronaldinho, sau Ronaldito ori Roni, cum mai este alintat. Triumful sau este indiscutabil. In Spania, cel putin, meritele sale nu sunt puse la indoiala. El este favoritul fanilor si al presei. In 2006, la orizont se afla Liga Campionilor si Cupa Mondiala, dar pe brazilian il motiveaza provocarile si marile scenarii. Iar Balonul de Aur poate fi doar inceputul. Jucatorul cu un zambet permanent pe buze a stralucit ca nimeni altul in ultimele 12 luni. A fost ales cel mai bun jucator din lume pentru a doua oara consecutiv si a castigat campionatul Spaniei cu FC Barcelona. La nivel individual, el a fost considerat cel mai bun atacant al Ligii Campionilor in sezonul 2004-2005 si cel mai bun jucator la Cupa Confederatiilor, competitie desfasurata in luna iulie, in Germania. Vedeta Barcelonei se bucura in continuare de fotbal ca in copilarie. Se simte pe gazon ca pestele in apa. Joaca cu placere si suporterii simt asta. Nu este usor sa iti castigi un loc in reprezentativa Braziliei. El a reusit prin forta talentului sau si prin munca. "Oriunde in lume si in toate profesiile este dificil sa iti gasesti un loc. Pentru asta trebuie sa lupti, sa nu cedezi niciodata si, mai presus de orice, trebuie sa muncesti fara incetare", explica fotbalistul.
Ronaldinho si-a inceput cariera la Gremio de Porto Alegre, iar apoi a ajuns la Paris Saint-Germain. Tanarul jucator a avut dificultati de adaptare la stilul noii sale formatii, desi a avut alaturi numerosi brazilieni. Fara indoiala insa, cele doua sezoane petrecute in Franta l-au ajutat sa devina un jucator mai bun.
In iulie 2003, a venit in Spania. Cand totul indica faptul ca va ajunge la Manchester United, brazilianul a semnat cu FC Barcelona. Din perioada Cupei Mondiale din 2002, toata lumea isi aminteste evolutia sa fabuloasa din meciul cu Anglia. Un sut de la distanta, cu efect, a trecut de toti jucatorii, lasandu-l impietrit pe linia portii pe portarul englez David Seaman. "Jocul meu se bazeaza pe improvizatie . Un fotbalist ofensiv nu poate sa nu improvizeze. Obiectivul meu este sa imi incurc adversarul. Pentru aceasta nu exista o metoda mai buna decat sa inventezi si pentru asta sunt mereu in cautare de noi solutii. Ma straduiesc sa incerc alte trucuri", spune Ronaldinho.

Ghete de aur
Ronaldinho a primit o pereche de ghete speciale, care contin aur de 24 de carate si a caror valoare estimata de Nike este de 6.000 de dolari. Pe ghete se afla inscriptionate litera R si numarul 10, pe care fotbalistul il poarta la Barcelona. De asemenea, pe calcai se afla cinci stele aurite, in onoarea celor cinci titluri mondiale castigate de Brazilia.

Numar norocos 21
Numarul care influenteaza cel mai mult viata lui Ronaldinho nu este 10 (cel pe care il poarta pe tricou atat la echipa de club, cat si la nationala), ci 21. Asta din ziua in care o admiratoare i-a trimis o scrisoare in care l-a asigurat ca acesta este numarul sau norocos. Numele sau, Ronaldo de Assis Moreira, are 21 de litere, s-a nascut pe 21 martie, a fost convocat pentru prima data la echipa nationala intr-o zi de 21, a plecat in Europa la 21 de ani, iar in primul sezon la FC Barcelona a marcat 21 de goluri.

Profil de vedeta
Nume: Ronaldo
de Assis Moreira
Data nasterii :
21 martie 1980
Locul nasterii:
Porto Alegre
Inaltime: 1.81 m
Greutate: 80 kg
Club: FC Barcelona
(are contract pana
pe 30 iunie 2010)
Clauza de reziliere:
150 milioane de euro
Echipament sportiv preferat: Nike
Parfum preferat: Xeryus Rouge (Givenchy)
Ceas, ochelari de soare: Nike
Lenjerie intima: Armani
Automobil: Hummer
Model de eleganta:
Puff Daddy

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea