Social

#tigani #romi #protest

Romii protesteaza impotriva schimbarii denumirii oficiale in "tigani"

Mai mult de 200 de romi vor manifesta marti impotriva initiativei deputatului Silviu Prigoana de a schimba cuvantul "rom" cu "tigan" in denumirea oficiala a etniei rome .

Marsul de protest este organizat de sase ONG-uri rome: Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Sociala – CEDS,  Romani CRISS, Alianta Civica a Romilor din Romania - ACRR, Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate – SASTIPEN, Asociatia pentru Dezvoltare si incluziune sociala – ADIS si Asociatia Culturala Amphitheatrrom.

Protestul va avea lot marti, la ora 11, in Piata Victoriei, in fata Muzeului Antipa. Manifestantii se vor deplasa si la sediul Academiei Romane din Calea Victoriei , apoi la Monumentul Holocaustului, potrivit EVZ.ro.

Protestatarii sustin ca initiativa legislativa incalca drepturile omului.

Potrivit unui nou sondaj CCSB intitulat "Stereotipurile la adresa romilor", 36% dintre subiecti cred ca este posibil ca pe viitor romii sa devina o amenintare pentru tara, fata de 34%, in 2002.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea