Social

# alegeri prezidentiale 2014 #traian băsescu #promisiuni Klaus Iohannis #klaus iohannis

Romanii vor sa uite cat mai repede de Traian Basescu. Care sunt prioritatile lui Klaus Iohannis

Peste 80% dintre romani cred ca presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, va reusi sa isi puna in practica promisiunile electorale. Pe de alta parte, jumatate dintre romani considera ca proiectele lui Traian Basescu nu ar trebui continuate de noul presedinte, potrivit unui sondaj de opinie realizat dupa alegerile prezidentiale de IRES.

 

Astfel, 29% dintre participantii la sondaj spun ca Iohannis va reusi cu siguranta sa isi puna in practica promisiunile electorale, in timp ce 53% considera ca este mai degraba probabil ca acest lucru sa se intample. Doar 14% dintre respondenti inclina sa fie de parere ca acest lucru nu se va intampla.

Prima masura pe care ar trebui sa o ia Iohannis in calitate de presedinte al Romaniei, in opinia celor mai multe dintre persoanele intervievate, face referire la crearea locurilor de munca - 15,2%.

Urmatoarea masura considerata prioritara de o proportie semnificativa a intervievatilor este combaterea coruptiei - 13,9%.

Pe de alta parte, un roman din doi este de parere ca proiectele lui Traian Basescu nu ar trebui continuate de Klaus Iohannis; in acelasi timp, 40% dintre participantii la studiu sunt de parere ca noul presedinte al Romaniei ar trebui sa continue aceste proiecte, iar 12% nu pot da un raspuns.

Continuarea proiectelor lui Traian Basescu este sustinuta in proportie mai ridicata de catre barbati, tineri, persoane cu studii superioare, din mediul urban si de catre votantii lui Klaus Iohannis. Dintre cei care sunt de parere ca proiectele lui Basescu ar trebui duse mai departe de catre Iohannis, cei mai multi amintesc reforma justitiei si combaterea coruptiei. Aceste doua aspecte sunt urmate de proiectele legate de imbunatatirea sau mentinerea relatiilor externe, precum si de reducerea numarului de parlamentari si de imbunatatirea infrastructurii.

Cu toate acestea, majoritatea persoanelor intervievate nu stiu ce proiecte ale presedintelui Traian Basescu ar trebui continuate de Klaus Iohannis, adauga IRES.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea