Social

#europa #speranta de viata #romani

Romanii traiesc cu 5 ani mai putin decat restul europenilor

Romania se afla pe ultimele locuri in UE in privinta cheltuielilor pentru asistenta medicala si medicamente, iar acest lucru duce la o speranta de viata mai mica cu cinci ani decat media europeana, potrivit Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM).

Sorin Popescu, sef grup de comunicare la ARPIM, a declarat, luni, la conferinta Mediafax Talks about Health Reform, ca desi in tara noastra se afla 3,6 procente din populatia Europei, cheltuielile pentru medicamente reprezinta doar 1% din cele europene, iar acest lucru inseamna ca "suntem subtratati".

La randul sau, Efthymios Papataxiarchis, vicepresedintele ARPIM, a atras atentia ca, din cauza starii precare de sanatate a populatiei, Romania pierde pe termen mediu si lung 18,6 miliarde de euro, reprezentand 15% din PIB-ul pe 2010. Papataxiarchis spune ca Romania ar castiga 6,7 miliarde de euro, daca starea de sanatate a populatiei ar ajunge la nivelul mediei UE.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea