Social

#democratie #referendum #romania

Romanii sustin pedeapsa cu moartea. Vor si retragerea cetateniei romilor infractori

Cei mai multi romani ar vota pentru pedeapsa cu moartea, pentru retragerea cetateniei romilor infractori si a celor care cer autonomia Tinutului Secuiesc si pentru pedepsirea penala a celor care critica religia ortodoxa. Acestea sunt concluziile unui studiu al Asociatiei ProDemocratia.

Mai mult de jumatate dintre romani, 68%, vor un referendum pentru "retragerea cetateniei tiganilor infractori", in timp ce numai 27% s-au opus.

Studiul Asociatiei ProDemocratia (APD), realizat pe un esantion de 1.060 de persoane, arata ca cea mai mare parte dintre romani este sensibilila retoricii justitiare si ar vota pozitiv un referendum care sa incalce drepturile omului.

50% dintre repondenti ar vota pozitiv propunerea de organizare a unui referendum pentru reintroducerea pedepsei cu moartea, iar 44% ar vota negativ.

Aproape jumatate dintre romani, 47%, sustin organizarea unui referendum pentru pedepsirea penala a celor cu atitudini critice la adresa religiei ortodoxe, iar 46% se opun. 44% dintre persoanele intervievate ar fi de acord cu consultarea publica pentru retragerea cetateniei celor care cer autonomia Tinutului Secuiesc, iar 45% s-ar opune.

Romanii care sustin organizarea de astfel de referendumuri ar vota majoritar pentru decizii care ar incalca drepturile omului: 94%, pentru "retragerea cetateniei tiganilor infractori", 91% sustin reintroducerea pedepsei cu moartea, 88% vor pedepsirea penala a celor cu atitudini critice la adresa religiei ortodoxe si 89% dintre cei care vor un referendum pentru retragerea cetateniei celor care cer autonomia Tinutului Secuiesc ar vota pozitiv aceasta masura.

"Propunerea de teme ce contravin valorilor majoritatii - romani, ortodocsi - starneste patimi justitiare in randul acestora si predispune la luarea de decizii ce pot incalca drepturi ale omului, precum acela la libera exprimare, de exemplu", a spus liderul APD, Cristian Parvulescu, citat de Gandul.

 

Tu ai vota pentru organizarea unui astfel de referendum?

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea