Social

#roman #munca #angajat #salariat #european

Romanii sunt cei mai muncitori romani

Angajatii romani sunt cei mai harnici dintre toti europenii. Aceasta este concluzia unui studiu european privind conditiile de viata din Europa, care arata faptul ca in tara noastra nu exista atatea libere si sarbatori legale precum in Franta sau Italia. Cu toate acestea, salariul minim la nivel de tara este printre cele mai mici din Europa.

Studiul realizat de Fundatia Europeana Pentru Imbunatatirea Conditiilor de Viata, Eurofund, arata ca romanii cu un loc de munca full-time lucreaza 41,8 ore in 7 zile lucratoare , fata de tari precum Italia unde se ajunge la maxim 38 de ore de lucru pe saptamana. Ei sunt urmati in top de germani.

Romanii depasesc si norma anuala de ore acceptata de sindicatele europene. In tara noastra, intr-un an, se lucreaza cu aproximativ 100 de ore mai mult decat limita impusa de sindicatele europene. Cu toate acestea romanii sunt printre cei mai saraci angajati ai Europei. Potrivit datelor biroului de statistica al Uniunii Europene, salariatii din Romania au a doua cea mai mica remuneratie din UE: 153 de euro. O situatie mai proasta decat a romanilor, la nivel european, o au bulgarii.

Potrivit Adevarul, in Franta se lucreaza maxim 35 de ore in fiecare saptamana, aceasta fiind tara europeana in care se lucreaza cel mai putin. Studiul a aratat faptul ca media generala europeana in decursul a sapte zile este de 38,6 de ore.

Citeste si:

Romanii au printre cele mai mici salarii din UE

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea