Social

Romanii pot primi asistenta de la consulatele tarilor UE

Cei care calatoresc in strainatate pot cere ajutor, in caz de nevoie, la consulatele si ambasadele oricarei tari a Uniunii Europene, daca Romania nu are o reprezentanta diplomatica in tara respectiva. Daca sunt victimele unui accident, furt sau ale unor catastrofe naturale, romanii - ca cetateni ai Uniunii europene - vor primi protectie din partea ambasadelor sau consulatelor oricarei tari a Uniunii Europene. Ei vor primi ajutor daca au probleme cu justitia locala, daca sunt arestati, in caz de boala, deces sau in cazul in care au nevoie de repatriere urgenta. Ei pot beneficia chiar si de asistenta financiara din partea consulatelor sau ambasadelor tarilor Uniunii, in situatii de urgenta . Ambasadele sau consulatele celorlalte tari ale Uniunii Europene sunt obligate sa ii trateze pe romani asa cum isi trateaza proprii cetateni. Cel care are probleme trebuie insa sa faca dovada cetateniei sale cu un pasaport sau buletin de identitate.
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Experti Financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Campanie pentru cariera ei: Urmeaza-ti visul!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.