Social

Romanii plimbareti aduc boli tropicale

Cind se intorc din zone tropicale, din ce in ce mai multi romani aduc cu ei boli grave , care in urma cu citiva ani erau extrem de rare in Romania.

Desi in Romania nu exista focare de malarie , aceasta boala specifica zonelor tropicale incepe sa puna din ce in ce mai multe probleme specialistilor de la Clinica de Boli Tropicale a Spitalului de Boli Infectioase si Tropicale Victor Babes . Cei mai afectati sint cetatenii romani care au muncit sau au facut turism in zone precum Africa, Australia, Asia sau Papua Noua Guinee , de unde vin forme din ce in ce mai rezistente si mai severe ale bolii, a subliniat doctorul Simina-Aysel Florescu. In decurs de doua luni, am avut deja doua cazuri cu malarie la persoane care au lucrat in afara, a mai spus Florescu. De altfel, in ultimii patru ani, la spitalul amintit, au fost inregistrate 35 de cazuri cu malarie, ceea ce este mult, avind in vedere ca pina in 2002 erau doar unu-doua cazuri pe an.

Al doilea tip de boala cu care specialistii de la Spitalul Victor Babes se confrunta este tot o boala parazitara potential mortala, care este transmisa de o musca din Bazinul Mediteraneean. Cei care au fost afectati si au ajuns la spital au venit din Spania, Malta sau Italia.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea