Social

#ministerul mediului #apa potabila #alimentare cu apa #pret metru cub de apa

Romanii platesc 500 de euro pe metru cub de apa, sustine un director din Ministerul Mediului

Romanii platesc in jur de 500 de euro pentru un metru cub de apa, iar unele cazuri suma poate ajunge chiar si la 1.000 de euro, ceea ce este foarte mult, a declarat George Constantin, director general Managementul Apelor din Ministerului Mediului si Padurilor.

"Ministerul Mediului este interesat de managementul apelor pentru ca raspunde in fata Uniunii Europene. Din cauza situatiei economice, ni s-a acordat o perioada de tranzitie care incepe sa se termine. Anul 2013 este prima perioada la care trebuie sa ne conformam, urmeaza 2015 si apoi 2018. Uniunea Europeana are in curs de aprobare o noua directiva care nu se refera neaparat la ape, dar va impune eforturi in epurarea apelor uzate municipale", a declarat Constantin in cadrul editiei din acest an a Forumului Regional al Apei.

"In Romania, oamenii platesc cam 500 euro pentru un metru cub de apa, adica foarte mult. Daca ne gandim ca pentru o sticla de jumatate de apa platim in medie doi lei, ajungem si la 1.000 de euro/mc. Trebuie cumva gandit un sistem pentru ca sa asiguram tuturor apa potabila", a mai spus acesta.

In prezent, gradul de racordare la retelele de canalizare in Romania este de 56,96%, respectiv 45,57 procente la statiile de epurare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea