Social

#lege interes public #mai #casa romani NATO

Romanii, obligati sa isi puna casele la dispozitia NATO

 

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pregateste modificari socante ale Legii privind rechizitionarile de bunuri si prestarile de servicii in interes public. Ina ceste conditii, am putea fi fortati sa muncim si sa ne cedam bunurile in cazul exercitiilor militare ale NATO pe teritoriul nostru.

 

Daca, pana acum oamenii puteau fi obligati sa presteze munca doar in perioada declararii starii de mobilizare a fortelor armate ori a starii de asediu, iar bunurile rechizionate, potrivit proiectului legislativ al MAI, aceste lucruri se pot intampla si pe timpul desfasurarii exercitiilor si antrenamentelor de mobilizare ce presupun trageri, manevre militare si operatiuni in ansamblu pentru instructia trupelor NATO.

„Este necesara optimizarea capacitatii de interventie in situatii de criza, a procedurilor de actiune si luarea masurilor necesare pentru a raspunde schimbarilor majore din mediul de securitate regional de la granitele NATO, precum si descurajarea provocarilor si amenintarilor la adresa teritoriilor si populatiilor tarilor membre ale Aliantei Nord-Atlantice”, se arata in expunerea de motive a proiectului de act normativ.

"Este o aiureala totala, sa infricoseze lumea ca vine nu stiu cine peste noi si atunci ne pot lua casele si bunurile. Ar putea sa fie mai mult decat o adaptare la legislatia specifica din tarile membre NATO, sa fie un exces de zel, si asta nu m-ar surprinde”, a declarat Gheorghe Tinca, fost ministru al apararii, pentru ziarulring.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea