Social

#obiceiuri Sfanta Filofteia #traditii Sfanta Filofteia #Sfanta Filofteia

Romanii o sarbatoresc astazi pe Sfanta Filofteia! Traditii si obiceiuri

Romanii o sarbatoresc astazi pe Sfanta Mucenita Fillofteia. Sfanta Filofteia este considerata ocrotitoarea copiilor, a tinerilor si a fetelor, pe care le ajuta sa se casatoreasca si sa aiba o viata linistita, potrivit b365.ro.

Potrivit traditiei, astazi se imparte hrana calda copiilor saraci. Se spune ca cei care fac acest lucru vor avea copii sanatosi, care vor fi ocrotiti de boli si de necazuri.

Tot astazi, tinerele care vor sa se casatoreasca trebuie sa ceara ajutorul Mucenitei Filofteia.

Sfanta Mucenita Filofteia s-a nascut la inceputul secolului XIII-lea, in orasul Tarnovo. Inca din copilarie mergea des la biserica si tinea post. Isi iubea semenii si era milostiva cu acestia, le dona hainele saracilor, dar si hrana pe care o ducea tatalui sau, ce lucra pe camp. Din acest caz si-a atras rapid ura tatalui si a mamei vitrege. Intr-o zi, tatal s-a infuriat atat de tare ca aceasta a dat din mancarea lui saracilor, incat a omorat-o cu o lovitura de topor.

Moastele sfintei Filofteia se regasesc astazi la Manastirea Curtea de Arges.

Sursa foto: click.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea