Social

#nicolae ceausescu #epoca Ceausescu #romani nostalgici

Romanii, nostalgici dupa epoca Ceausescu

Jumatate dintre romani duc dorul perioadei comuniste si cred ca Nicolae Ceausescu a fost un personaj pozitiv in peisajul politic romanesc, arata un studiu realizat recent de INSCOP Research la comanda revistei "Historia".

La aproape un secol de la Revolutie, Nicolae Ceausescu este vazut ca unul dintre personajele politice pozitive din Romania de aproximativ 47,5% din romani. Totusi, 46,9% din romani cred ca acesta a avut un impact negativ asupra istoriei Romaniei.

Categoria tinerilor, cu varsta cuprinsa intre 18 si 34 de ani, pare cea mai neincrezatoare in ceea ce priveste imaginea lui Nicolae Ceausescu, considerand ca acesta a avut mai degraba un rol negativ asupra Romaniei. In schimb, persoanele cu studii medii si primare il apreciaza cel mai mult pe fostul dictator, comparativ cu persoanele cu studii superioare.

In ceea ce o priveste pe Elena Ceausescu, 80,2% din romani considera ca aceasta a avut o influenta negativa asupra istoriei nationale.

Sursa foto: bzb.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea