Social

Romanii muncesc in afara pentru ca nu sunt stimati in tara

Aproximativ 75% din romanii care pleaca la munca in strainatate au luat aceasta hotarare pentru ca in tara nu sunt apreciati la adevarata lor valoare si numai 13% au invocat motivul subzistentei. Informatia provine dintr-un studiu ce vizeaza "romanii si migratia fortei de munca in UE", realizat de Asociatia Nationala a Birourilor de Consiliere pentru Cetateni pe un esantion de 884 de respondenti.

Studiul, aplicat in perioada 20 septembrie-1 noiembrie de Birourile de Consiliere pentru Cetateni din toata tara, urmareste perceptia romanilor asupra celor care pleaca la munca in Uniunea Europeana, informatii pe care ei le-au aflat de la rude, prieteni, cunostinte. "Respondentii nostri au aflat ca cei mai multi romani merg la munca in strainatate pentru un salariu mai bun sau pentru un nivel de trai mai ridicat, intr-un cuvant, pentru nevoia de stima. Dintre acestia, cei mai multi sunt tineri (77%) cu studii medii . In momentul de fata, dificultatile pe care le intampina oamenii la plecare sunt cele legate de informare, merg la munca intr-un anumit stat al UE doar pentru ca au auzit ca acolo este mai bine. Dar nu stiu ce se intampla exact acolo, ce drepturi si ce obligatii au", a declarat directorul executiv al ANBCC, Dorian Filote. Pe primul loc in topul tarilor preferate atat de actualii migranti, cat si de cei potentiali sunt Italia (29,5%) si Spania (22,4%), urmate de Germania (13,57%) si Ungaria (5,8%).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea