Social

#saracie in munca #raluca turcan #romani #bani #romania

Romanii “muncesc de dimineata pana seara si nu le ajung banii”. Declaratiile Ralucai Turcan

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat marti seara, in cadrul unei emisiuni TV, ca saracia in munca si prin munca este de 15% in Romania. Un procent extrem de mare al oamenilor care muncesc de dimineata pana seara si nu le ajung banii castigati.

 

„Daca media europeana a saraciei in munca este aproximativ 8,2%, in Romania saracia in munca si prin munca este de 15% ceea ce inseamna ca sunt foarte multi care muncesc de dimineata pana seara si nu le ajung banii si atunci nici cei care se afla in sistem de asistenta sociala nu sunt impulsionati sa iasa din asistenta sociala si sa intre in munca.

Tragand o linie, din momentul declansarii starii de urgenta, am salvat aproximativ 1,2 milioane de locuri de munca prin somajul tehnic. Acestora li se adauga somerii indemnizati care sunt in sistemul de somaj.

Provocarea noastra este inca din prima secunda sa crestem si sa impulsionam viata activa pentru ca cifrele, pe fond, nu arata bine, avem o crestere a numarului de persoane care intra in pensie, avem o scadere a natalitatii evidenta, avem deja niste semnale de crestere a somajului pentru ca se resimt efectele pandemiei si atunci ca o prima solutie trebuie sa actionam pentru cresterea ocuparii si impulsionarea vietii active”, a declarat Raluca Turcan, marti seara, la un post TV.

Sursa foto:paginademedia.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea