Social

#incaltaminte #smartphone #munca #salariu #preturi #bunuri de lux

Romanii muncesc 265 de ore pentru o pereche de pantofi de lux

"Suntem prea saraci a ne cumpara lucruri ieftine" este premiza dupa care se ghideaza multi romani atunci cand merg la cumparaturi. Chiar daca romanii au cele mai mici salarii din Europa, ei nu se dau in laturi de la cumparaturi de lux, potrivit rtv.net.

Produsele si serviciile de lux sunt la mare cautare in randul romanilor, care trebuie sa munceasca 442 de ore pentru a-si cumpara o geanta de lux si 265 de ore pentru o pereche de pantofi de firma. Nici cand vine vorba de investitii mai mari, precum achizitionarea unui smartphone, romanii nu se gandesc de doua ori inainte de a cheltui jumatate din salariu.

Potrivit rtv.net, romanii din mediul urban intentioneaza si in acest an sa isi achizitioneze bunuri de lux. Cele mai cautate produse sunt hainele, incaltamintea, parfumurile, alcoolul si mancarea.

Cum salariul mediu in Romania este de 2,2 euro pe ora, romanii trebuie sa depuna eforturi serioase pentru a-si cumpara obiectele dorite.

Si in cazul minivacantelor la munte, un roman trebuie sa munceasca 102 de ore pentru un weekend in Poiana Brasov.


Sursa foto: //www.alreadypretty.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea