Social

#romani fericire # Ziua Internationala a Fericirii #studiu fericire

Romanii, mai fericiti decat francezii si italienii!

Cetatenii danezi recent pensionati sunt cei mai fericiti europeni, in timp ce la polul opus se afla pensionarii bulgari cu varste peste 75 de ani, arata un studiu Eurostat publicat vineri, 20 martie, de Ziua Internationala a Fericirii, potrivit caruia romanii se afla la mijlocul clasamentului.

 

In medie, gradul de multumire fata de viata al europenilor este de 7,1 (pe o scara de la 0 la 10), arata sondajul Eurostat. Cei mai multumiti sunt cetatenii din statele nordice, cu o medie de 8,0 in Danemarca, Finlanda şi Suedia, urmate de Olanda şi Austria cu o medie de 7,8.

Pe ultimul loc se afla cetatenii din Bulgaria (4,8), precedati de cei din Grecia, Cipru, Ungaria şi Portugalia (6,2).

Romanii se numara printre europenii destul de multumiti de viata lor, cu o medie de 7,2, clasandu-se imediat dupa germani, polonezi şi britanici (toti cu o medie de 7,3), dar inaintea francezilor (7,0), spaniolilor (6,9), italianilor (6,7) sau cetatenilor din tarile baltice. Dintre romani, cei mai multumiti sunt tinerii cu varste cuprinse intre 16 şi 24 de ani, iar pe masura ce inainteaza in varsta, gradul lor de multumire scade, ajungand la 6,2 in cazul persoanelor de peste 75 de ani.

Venitul nu este factor foarte important in evaluarea fericirii, astfel ca cea mai mare rata a multumirii fata de viata in UE se regaseşte in randul populatiei cu o stare de sanatate buna (7,9). Factorii precum situatia financiara (7,5), relatiile sociale (7,2) par sa fie semnificativi, dar nu la fel de importanti ca sanatatea.

O alta concluzie a acestui studiu arata ca nu exista diferente majore in functie de gen. Media barbatilor multumiti de viata este de 7,1, iar a femeilor de 7,0.

Sursa foto: lahona.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea