Social

#supraponderal #persoana supraponderala #studiu #romani

Romanii, locul 3 in topul supraponderalilor europeni

Romania ocupa locul trei in Europa in topul tarilor cu populatie supraponderala, potrivit statisticilor Institutului de Endocrinologie "C.I. Parhon" din Capitala.

Statistica este ingrijoratoare, in conditiile in care tara noastra se afla in 2003 pe locul 23 in acest clasament. Specialistii sustin ca aceasta ascensiune are legatura cu trecerea primei "generatii fast-food" de dupa 1990 in randul adultilor.

Datele arata ca 20% dintre barbatii romani sunt supraponderali. Procentul este insa mai mare in cazul femeilor (30%). La capitolul obezitate infantila, cifrele indica faptul ca 40% dintre copiii romani sunt obezi.

"Din pacate, majoritatea celor care au probleme cu greutatea isi doresc sa scape de surplusul ponderal peste noapte si refuza sa inteleaga ca asa ceva nu este posibil. Asa se explica faptul ca peste 80% dintre cei care mi se adreseaza au urmat cel putin o dieta de infometare, au slabit si au crescut apoi in greutate mai mult decat la inceputul dietei", a declarat lector dr. Lygia Alexandrescu, specialist in nutritie.

Sursa foto: bzi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea