Social

#cosmote #orange #vodafone #pagude #telefonie mobila #inselaciune #frauda

Romanii, jefuiti prin telefonul mobil

Fraudele si tentativele de inselaciune prin intermediul telefonului mobil s-au inmultit alarmant, este concluzia la care au ajuns operatorii de telefonie mobile alaturi de Politia Romana .

De la inceputul lui 2008 pana acum au fost sesizate politiei 1.443 de fapte de inselaciune si au fost identificati si trimisi in judecata 31 de infractori.

Cele mai dese fraude implica asumarea identitatii unui angajat al operatorului mobil. Odata ce victima este convinsa sa accepte operatiunea, i se cere sa efectueze operatiunea de plata a serviciilor intr-un anumit cont, care apartine autorului.

"Prejudiciul cauzat poate varia de la 15-20 de euro pana la 400-600 de euro, in unele cazuri ajungand la suma de 10.000 lei", se arata intr-un comunicat al Politiei Romane, citat de Evenimentul Zilei.

Victimele isi adreseaza de cele mai multe ori plangerile companiei de telefonie mobila sau ANPC. In urma cresterii numarului acestor fraude, operatorii si-au sfatuit clientii sa fie mai atenti. Vodafone Romania a trimis mesaje de avertizare pentru clienti cu textul "Pentru a preveni tentativele de frauda nu comunica persoanelor straine codurile de reincarcare sau parolele personale".

Orange Romania a inchis toate numerele de pe care s-au efectuat fraude, dupa o verificare atenta in urma miilor de sesizari legate de incercarile de inselaciune.

Reprezentantii Cosmote Romania sustin ca nu numai persoanele fizice sunt afectate de tentativele de inselaciune. Si companii mari , lanturi de retail si producatori auto au fost tinte pentru infractori.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea