Social

#cancer pulmonar #substante toxice #poluare

Romanii inhaleaza anual peste 45 de milioane de tone de substante toxice

Romanii inhaleaza anual peste 45 de milioane de tone de substante toxice, intr-o era in care poluarea a condus la cresterea alarmanta a cazurilor de cancer pulmonar, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

In fiecare an, medicii din Romania diagnosticheaza aproximativ 10.000 de cazuri de cancer de plamani si cam tot atatea decese provocate de aceasta boala necrutatoare. Ingrijorator este ca din ce in ce mai multi copii sunt depistati cu cancer pulmonar, din cauza calitatii proaste a aerului poluat din tara noastra.

In anul 2011, Ministerul Mediului anunta ca limitele anuale de poluare sunt depasite in Romania, iar noxele toxice inhalate de populatie sunt destul de puternice, incat sa fie asociate cu efecte cancerigene. In urma cu doi ani, oficialii raportau si orasele din tara cu cel mai mare grad de poluare a aerului: Bucuresti, Ilfov, Baia Mare, Timisoara si Brasov.

Specialistii in sanatate spun ca substantele toxice respirate in prezent pot provoca imbolnavirea sistemului respirator intr-un ritm lent si sigur, fie ca se petrece peste 5, 10 sau 20 de ani.

Sursa foto: irishenvironment.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea