Social

#protest Gabriel Oprea #coloana oficiala Gabriel Oprea #Bogdan Gigina #gabriel oprea

Romanii ies in strada! ”Oprea, esti cercetat, trebuie sa fii judecat”

Votul din Parlament impotriva anchetarii lui Gabriel Oprea in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina scoate oamenii in strada. Un protest fata de decizia senatorilor va avea loc astazi in fata Palatului Parlamentului.
 
 
Mii de persoane si-au anuntat deja participarea la evenimentul din Bucuresti organizat pe Facebook. Pe pagina intitulata ”Oprea, esti cercetat, trebuie sa fii judecat”, oamenii cer dreptatea pentru ”cei care nu si-o mai pot cere singuri. Un eveniment asemanator, intitulat ”Oprea este cercetat, vrem sa fie judecat”, a fost anuntat si in Cluj. La acesta, cateva sute de persoane au anuntat ca vor fi prezente.
 
 
"Iesim in strada pentru cei care nu mai sunt printre noi si nu-si mai pot cere singuri dreptatea. Politistul Bogdan Gigina a murit in timpul serviciului, cand era antemergator pe motocicleta si deschidea drumul coloanei oficiale organizate pentru ministrul de interne, seful sau. Un politist a murit, dar cel identificat de procurori ca vinovat de ucidere din culpa nu va ajunge in fata justitiei, din cauza celor din Senatul Romaniei, care se cred deasupra legii. Fratilor, nu sunteti. Nici dumnezei si nici invincibili. De aceea, joi iesim in strada, chiar la voi acasa, domnilor senatori. Noi, simpli cetateni indignati venim la intrarea dinspre Senat a Parlamentului Romaniei, sa-l comemoram pe Bogdan Gigina si sa cerem dreptate. Poate asa va amintiti ca nu exista vreo diferenta magica intre noi si voi, ca legea este aceeasi pentru toti si ca justitia trebuie lasata sa-si faca treaba", este mesajul postat pe Facebook.
 
Tulburatoare este insa declaratia mamaei politistului trecut in nefiinta.
 

 

Luni,  fostul ministru de Interne a fost salvat de Justitie. Gabriel Oprea le-a cerut colegilor sai din Senat sa voteze impotriva solicitarii DNA. 73 de alesi au votat „impotriva“ solicitarii DNA, 45 „pentru“, iar sase s-au abtinut

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea