Social

#case de sprijin #case roamani #romani executati silit #credite romani

Romanii executati silit raman in propriile case!

Vesti bune pentru romanii executati silit pentru ca nu mai pot plati rata creditului luat pentru cumpararea locuintei! Vineri intra in vigoare Legea 143/2017 care modifica Legea locuintei, iar romanii executati silit ar putea sa ramana chiriasi in aceeasi casa ori in alte locuinte de stat si sa plateasca chirii foarte mici.


Una dintre modificari este ca locuintele care sunt executate silit de banci pot fi cumparate de autoritatile locale, prin licitatie. Apoi, fostii proprietari pot ramane chiriasi, dar chiria platita sa nu depaseasca 10 la suta din venitul net lunar - media pe ultimele 12 luni, pe familie -, deci o valoare foarte mica, informeaza Digi 24.

O alta varianta este ca o persoana executata silit sa locuiasca intr-o alta casa scoasa la licitatie si cumparata de autoritatile locale, in cazul in care fostul proprietar al acesteia nu a solicitat sa ramana acolo in calitate de chirias. Si in acest caz, suma platita va fi tot de cel mult 10 la suta din venituri.

O astfel de locuinta va fi numita “locuinta de sprijin”, iar aceasta va fi definita drept "locuinta cu o suprafata utila de cel mult 100 mp, care se atribuie cu chirie unor persoane sau familii care au fost evacuate prin proceduri de executare silita din locuintele proprietate personala, in urma neachitarii obligatiilor contractuale prevazute in contracte de credit ipotecar, si a caror situatie economica nu le permite accesul la o locuinta in proprietate sau inchirierea unei locuinte in conditiile pietei".

Contractul de inchiriere ar putea fi anulat de primarie, daca locatarii nu isi platesc chiria ori daca au restante la intretinere mai mari de trei luni. In plus, nu au voie “sa subinchirieze, sa transmita dreptul de locuire sau sa schimbe destinatia spatiului inchiriat”.
 

Tu ce rata platesti pentru apartamentul tau? Afla cursul leului de astazi.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea