Social

#romani plecati in strainatate #CAS romani #taxe romani #anaf

Romanii din strainatate, in vizorul ANAF! Ar putea plati taxe retroactiv

ANAF intentioneaza sa acceseze conturile tuturor romanilor care muncesc in strainatate si sa-i oblige pe acestia sa plateasca retroactiv orice contributie sociala pe care acestia ar fi trebuit sa o plateasca in tara si nu au platit-o, chiar daca aceasta se intinde pe mai multi ani in urma.

Propunerea deputatei Aurelia Cristea, care se pare ca este sutinuta de coalitia aflata la guvernare, presupune introducerea in Codul de Procedura Fiscala a faptului ca ANAF poate colabora cu peste 52 de banci internationale, practic principalele banci din lume.

Urmare a acestei colaborari ANAF-ul va avea acces la toate conturile deschise de romanii care muncesc in strainatate la aceste banci si va putea sa calculeze cat de mult acestia ar trebui sa plateasca taxe si impozite statului roman.

Se urmareste mai ales recuperarea CAS pe care romanii ar trebui sa o plateasca indiferent de locul in care lucreaza, mai ales daca muncesc la negru.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea