Social

Romanii din Italia pot calatori in baza unei recipise speciale

Cetatenilor romani care se afla pana la data de 15 mai in asteptarea permiselor de sedere pe teritoriul Italiei li se permit calatoria in tara de origine si reintoarcerea in statul italian in baza unor recipise. Calatoria in baza recipisei este supusa unor reguli, intre care: iesirea si intrarea din Italia prin acelasi punct de frontiera, prezentarea unui document de calatorie valabil, insotit de recipisa si de copia originalului permisului de sedere expirat.

De asemenea, cetateanul roman nu va trebui sa tranziteze teritoriile altor state din Spatiul Schengen . Autoritatile italiene vor aplica stampila de iesire din Italia atat pe pasaport, cat si pe recipisa.
Conform estimarilor autoritatilor romane, numarul de romani aflati in aceasta situatie care urmeaza sa intre in tara in perioada urmatoare este ridicat. In aceste conditii, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera a informat personalul care isi desfasoara activitatea in vami cu privire la aceste reglementari .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea