Social

#romani impozit #Ordonanta 30/2017 # romani italia

Romanii din Italia cer Guvernului sa renunte la impozitul pe saracie!

Asociatia Romanilor din Italia cere Guvernului Romaniei intr-o scrisoare deschisa sa modifice Ordonanta 30/2017, care prevede amendarea romanilor din diaspora pentru lipsa declaratiei fiscale.

“Le reamintim membrilor guvernnului ca foarte multi romani plecati in strainatate – de ordinul sutelor de mii – traiesc in conditii foarte grele, muncesc la negru sau sunt exploatati de angajatorii care de cele mai multe ori nu-i platesc. Ei sunt exact cei care nu-si pot obtine rezidenta fiscala in tarile in care au plecat, deci cei direct vizati de Ordinul 30/2017. vor fi amendati cu sume intre 50 si 100 de lei, de la 1 ianuarie 2018, fara macar sa stie ca li se vor lua banii.

Diaspora se confrunta cu mii de cazuri de abuz, cu saracie si sclavie. Amendarea unor oameni care poate nici macar nu vor afla informatia despre aceste amenzi este jaf la drumul mare. intelegem nevoia de bani la bugetul statului, dar este inadmisibil ca un executiv sa se gandeasca sa faca rost de acesti bani de la saraci, ca sa aiba apoi de unde da  la bogati!

Am cerut Premierul Romaniei, Mihai Tudose, sa analizeze cu atentie situatia romanilor plecati in strainatate și in loc sa dispuna masuri de urgenta pentru protejarea muncitorilor abuzati, guvernul a venit cu noi masuri de taxare a celor mai saraci dintre conationalii nostri, dar cu zero solutii pentru a-i ajuta. Doar in Italia erau, la sfarșitul anului 2016, 1.151.395 de romani, conform datelor oficiale ISAT. De fapt, in Italia sunt peste 3 milioane de romani, dintre care peste jumatate nu sunt inregistrati cu forme legale. Creșterea numarului de romani care pleaca anual in Italia este in medie cu circa 4% mai mare fata de anul trecut, dintre care circa 70% sunt femei. Cei peste 1,5 milioane de romani care merg sa munceasca in Italia fara contracte de munca, dintre care peste 700.000 sunt femei, reprezinta un grup vulnerabil fara niciun fel de sprijin. Exact acesti oameni napastuiti vor fi cei afectati de masurile fiscale prevazute in Ordinul 30/2017. 

 Autoritatile din Romania nu știu nici cati romani sunt plecati la munca in strainatate, fara forme legale, nici cati romani sunt in sclavie, sechestrati si obligati sa munceasca fara a  fi platiti sau sa se prostitueze. Datele statistice aratau acum sase luni ca peste 4,5 milioane de romani muncesc in tarile europene. Cu siguranta, in acest moment putem vorbi de peste 5 milioane de romani in diaspora, pentru ca ultimele informatii arata ca 15 romani pleaca definitiv din tara in fiecare ora, multi nefiind inregistrati. Guvernul Romaniei nu are nici datele reale, nici nu se intereseaza de situatia celor pe care angajatorii ii forteaza sa lucreze in conditii mizere, a romancelor si a copiilor violati, batuti si obligati sa cerseasca sau sa se prostitueze. Acesti romani uitati de guvern atunci cand ar trebui sa li se ofere protectie sunt cei care vor fi amendati, incepand cu 1 ianuarie 2018, pentru ca nu isi vor putea depune formularele de declaratie fiscala. Acesti romani sunt si ei printre cei care, din putina lor agoniseala, atunci cand au, trimit banii in tara, pentru a-si intretine familiile, contribuind la suma de peste 55 de miliarde de Euro, care a reiesit din calculele oficiale, adica mai mult decat au adus in Romania investitorii straini și mai mult decat a primit Romania de la Uniunea Europeana.

in timp ce Ministerul Pentru Romanii de Pretudindeni se ocupa in continuare de finantarea proiectelor așa-zis culturale și distribuirea posturilor pe linie de partid, guvernul vrea sa adune bani la bugetul statului de la cei mai saraci, ca sa poata plati acele posturi si evenimente inutile sau utile doar pentru atragerea voturilor, la viitoarele alegeri. Totusi, membrii actualului guvern ar trebui sa se gandeasca si la consecintele electorale ale acestei masuri, pentru ca, din calculele noastre reiese ca 80% dintre romanii din tara au cel putin un membru al familiei plecat la munca in strainatate, care trimite bani acasa. in aceste conditii, vor pierde nu numai voturile celor peste 5 milioane de romani din diaspora, ci si pe ale familiilor ramase in Romania, dupa ce li se vor  lua banii cu forta si dupa ce li se vor impune impozite pe saracie celor care isi dau viata pe campuri, la limita subzistentei, pentru a trimite cativa banuti in Romania”, conform scrisorii C.A.P.I.M.E.D. Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea