Social

#romanii din strainatate #vot #referendum

Romanii din afara tarii vor putea vota la referendum in 150 de sectii

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca in ziua referendumului, pe 29 iulie, vor fi deschise 150 de sectii de votare in afara tarii, pentru ca romanii din diaspora sa-si poata exprima optiunea cu privire la demiterea lui Traian Basescu.

In Spania vor fi deschise 9 sectii de votare la referendum, in Italia se vor deschide 7, 5 sectii ii vor astepta la vot pe romanii din Franta si alte 5 pe cei din Republica Moldova.

In Germania se deschid 3 sectii de votare, in Canada si Statele Unite ale Americii cate 4, in Marea Britanie vor fi 3 sectii, iar in Australia 2. Alte 8 sectii de votare vor fi deschide in teatrele de operatiuni in care Romania are trupe.

MAE a precizat ca a fost infiintat un grup tehnic auxiliar care va actiona in cadrul ministerului pe durata organizarii, functionarii si finalizarii rezultatelor referendumului din 29 iulie. Misiunile diplomatice ale Romaniei in strainatate au primit instructiuni cu privire la tema organizarii referendumului.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea