Social

#dulciuri #bauturi #alimente #sarbatori #cosuri-cadou #bugete

Romanii cumpara anual cosuri-cadou in valoare de 10 milioane de euro

Cosurile-cadou reprezinta o solutie din ce in ce mai utilizata in preajma sarbatorilor de catre romanii lipsiti de inspiratie in alegerea cadourilor, dar si pentru cei cu posibilitati financiare reduse. Reprezentantii hipermarketurilor spun ca vanzarile de cosuri-cadou, care cuprind produse alimentare, bauturi si dulciuri, reprezinta circa 5% dintre totalul vanzarilor de sarbatori.


In ultimii ani, la cosurile-cadou au apelat si numeroase companii din Romania. Bugetele alocate in acest an pentru aceste cosuri variaza intre 300 de euro si 10.000 de euro. In cazul multinationalelor, ele sunt mult mai mari si pot ajunge in unele cazuri la 90.000 de euro (fara TVA).

In ceea ce priveste segmentul online al cosurilor-cadou, reprezentatii site-urilor de profil sustin ca vanzarile in Romania anului 2012 sunt de circa 65.000 de unitati. Marius Dosinescu, CEO al grupului FlorideLux.ro, estimeaza ca in fiecare an intreaga piata a cosurilor-cadou ajunge la circa 10 milioane de euro.

"In ultimul timp, concurenta in acest sector a devenit tot mai acerba, odata cu intrarea unor noi concurenti pe piata, precum Real, Metro, Mega Image etc.", a adaugat acesta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea