Social

#loc de munca #romania #studii superioare

Romanii cu studii medii au mai multe sanse pentru un loc de munca

La ora actuala, un loc de munca este mai usor accesibil in Romania celor cu studii medii decat celor cu studii superioare .

Numarul somerilor la nivel national a ajuns la sfarsitul lunii iunie la aproape 550.000 de romani. Sansele cele mai mari de a gasi un loc de munca de munca le au cei cu studii medii si profesionale, pentu ca pot alege din mult mai multe locuri de munca vacante.

In acesta saptamana, din cele 10.100 de locuri de munca vacante, cei cu studii superioare pot alege doar dintre 400, restul fiind destinate celor cu studii medii si profesionale.

Nici reconversia profesionala nu ofera optiuni pentru romanii care au terminat o facultate, cele mai multe variante fiind destinate celor cu studii medii.

"Cursurile pe care le putem oferi sunt cursurile de bucatar, patiser, cofetar, parchetar, dulgher, electrician si in aceasta perioada s-au facut si alte noi cursuri de calificare in special pentru cei care sunt pasionati de calculator, avem si cursurile pentru secretariat" a declarat Tiberiu Gorodea, director coordonator al Agentiei municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti, pentru Realitatea.net.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea