Social

#sanatate #prioritate #romani #guvern

Romanii cred ca sanatatea ar trebui sa fie prioritatea Guvernului

Jumatate dintre romani spun ca sanatatea trebuie sa fie prioritate in cadrul cheltuielilor bugetare, arata un studiu realizat de Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare ( BERD ).

Cheltuielile din sistemul sanatatii ar trebui sa fie o prioritate pentru Guvern, au spus 50% dintre respondentii romani la studiu.

Un sfert dintre romani spun ca educatia trebuie sa fie o prioritate, 5% vor cresterea cheltuielile pentru asistenta persoanelor sarace si numai 2-3% dintre romani pun pe primul loc cheltuielile pentru mediul inconjurator, potrivit studiului citat de Realitatea.net.

Increderea romanilor in democratie si institutiile statului este in continua scadere. Doar 27% din respondenti au incredere ca alegerile sunt libere si corecte si doar 23% considera ca tara este guvernata de lege si ordine .

"Mai putin de o cincime au incredere ca sistemul juridic protejeaza cetatenii de abuzul statului. Impreuna, aceste procente sunt cu 40 de puncte sub media tarilor din vestul Europei", arata studiul BERD, citat de RomaniaLibera.ro.

La studiul BERD, realizat la sfarsitul lui 2010, au participat aproape 39.000 de gospodarii din 30 de tari din zona Europei de Sud si de Est, din Europa Centrala, din zona Baltica si Asia Centrala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea