Social

#alcool #bautura #romani # consum alcool

Romanii consuma mai putin alcool

Romanii au consumat mai putin alcool in primele noua luni ale anului 2011. Astfel, in tara noastra s-au baut 58,8 milioane de litri de alcool, cu 18% mai putin in comparatie cu anul trecut, potrivit unui raport citat de B1 Tv.

Petru Berciu, directorul ge­neral al BDG Import, a precizat ca acest consum redus a fost cauzat de scaderea pu­te­rii de cumparare .

"Potrivit ultimului stu­­diu al firmei de cercetare Ca­na­de­an, consumul de bauturi alcoolice a scazut in acest an cu 4,4%, iar cel de bauturi nealcoolice s-a diminuat cu 0,9%. Principalul motiv este scaderea pu­terii de cumparare, care i-a facut pe ro­mani sa cumpere mai putin si mai ief­tin”, a explicat Berciu.

„Consumul a scazut, mai ales ca valoare, si in discoteci, unde grupurile nu mai cumpara whisky pentru baieti si sampanie pentru fete, ci votca, pe care o impart”, a punctat directorul BDG Import. Acesta mai crede ca piata va creste in 2012, argumentand ca urmeaza an electoral.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea