Social

#sevilla #romani #tabara #criza

Romanii au soarta grea la Sevilla

Romanii au ajuns oamenii strazii in Sevilla . Din cauza crizei, ei si-au pierdut serviciile, asa ca s-au refugiat in asezari improvizate langa podurile principale ale orasului, locuri unde stau oamenii strazii.

Ziarele spaniole spun ca din ce in ce mai multi emigranti isi pierd locurile de munca si se refugiaza pe strada si in tabere improvizate, pentru ca nu mai au bani de chirie. Majoritatea acestora au lucrat in constructii, domeniu care a avut de suferit din cauza crizei economice.

Oamenii dorm in aer liber, intr-un fel de tabara construita intre doua poduri din Sevilla. In timpul zilei, oamenii strazii pot fi vazuti cu greu, pentru ca merg la diverse cantine sau adaposturi sociale. Adesea, isi petrec intreaga zi cautand ceva de munca, noteaza Adevarul, editia din Spania.

Alaturi de romani, in aceste locuri s-au refugiat si cetateni sud-americani, care spun ca s-au retras la marginea orasului pentru ca nu vor sa dea o imagine proasta localitatii in care au locuit si muncit pana acum.

Conform ziarului ”Diario de Sevilla”, acesti oameni care au muncit inainte, dar acum au devenit oamenii strazii, primesc haine si mancare de la organizatiile sociale, acolo unde merg si sa faca cate un dus sau sa-si spele hainele. Asezarile de romani, latino-americani sau marocani sunt organizate in tabere separate, care nu mentin nici o legatura una cu cealalta. Cu toate aceste, convietuirea este pasnica, desi, uneori, unii oamenii sunt atacati de tineri musulmani.

Romanii risca sa fie evacuati din aceasta tabara de la marginea Sevillei. Primaria orasului desfasoara saptamanal actiuni de curatare a locului si ii ridica pe rand pe oamenii care s-au adapostit acolo.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea