Social

# zile libere romani #sarbatori legale #zile libere

Romanii, trei zile libere in plus?

Cu cat mai multe zile libere, cu atat mai bine. Asta par sa isi doreasca romanii, iar alesii lor le ies in intampinare cu propuneri de legi care sa sporeasca numarul zilelor in care nu se munceste. Parlamentarii vor ca Inaltarea Domnului, 10 Mai si ziua lui Constantin Brancusi sa fie nelucratoare!

Daca proiectul legislativ va fi votat, va ridica la 16 numarul sarbatorilor legale de care beneficiaza romanii. In prezent, avem 13 sarbatori legale: primele doua zile din an, 24 ianuarie, de Paste, de Rusalii si de 1 Mai, la sarbatorirea Sfintei Maria si a Sfantului Andrei, de Ziua Nationala si de Craciun, scrie realitateatv.net. Potrivit proiectui de lege depus zilele trecute in Parlament si Inaltarea, ziua de 10 Mai, dar si 19 februarie, ziua in care s-a nascut sculptorul Constantin Brancusi, ar putea fi libere, cu conditia sa pice in timpul saptamanii.

Europenii cu cele mai multe zile nelucratoate sunt cipriotii, cu 17 sarbatori legale! Vecinii bulgari si unguri au cate 15.

Sursa foto: lerablog.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea