Social

#romania #r. moldova #alegeri #observatori

Romania va trimite noua observatori la alegerile din R. Moldova

La alegerile Parlamentare din Republica Moldova din 29 iulie , Romania va avea un observator pe termen lung si opt pe termen scurt .

"Romania trimite observatori pe termen lung (LTO) si observatori pe termen scurt la alegerile din Republica Moldova din 29 iulie 2009, sub egida OSCE/ODIHR. Romania, ca stat parte OSCE urmeaza sa trimita un observator pe termen lung (LTO) si in jur de opt observatori pe termen scurt (STO)", a spus purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, Alin Serbanescu, citat de Adevarul.

OSCE/ODIHR (Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa / Oficiul pentru Drepturile Omului si Institutii Democratice) va trimite in Moldova un numar total de 20 observatori pe termen lung si 200 de observatori pe termen scurt.

Observatorii romani ar putea intampina dificultati in supravegherea corectitudinii procesului electoral din cauza acuzatiilor aduse de autoritatile moldovene Romaniei, legate de o presupusa implicare a tarii noastre in protestele de strada de dupa alegerile din 5 aprilie.


Citeste si

UE acuza puterea de la Chisinau pentru tortura

R.Moldova acuza Romania ca se indreapta spre anularea recunoasterii independentei sale

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea