Social

#clasament #urcare #echipe #echipa #fc vaslui #nationala #fotbal #romania

Romania urca in clasamentele fotbalistice internationale, atat la selectionate cat si la echipele de club

Cresteri in clasamente pentru fotbalul romanesc. Echipa nationala de fotbal a Romaniei a urcat doua pozitii in clasamentul FIFA pe luna iulie, in timp ce FC Vaslui a urcat cinci pozitii in topul alcatuit de Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului(IFFHS).

Selectionata de fotbal a Romaniei a ajuns in clasamentul lunii iulie pana pe locul 26, cu 814 puncte, in urcare fata de lunile trecute, cand se afla pe 28. Echipele cu care tricolorii se vor confrunta in calificarile pentru Cupa Mondiala din 2010 sunt clasate astfel: doua in primele 15 (Franta, pe 9, Serbia – pe 14 ), restul dupa locul 60. Pe primele trei locuri ale ierarhiei se afla Brazilia (1.672 de puncte), Spania (1.590 de puncte) si Olanda (1.379 de puncte).

In ce priveste echipele de club, FC Vaslui a urcat cinci pozitii, pana pe 89, in clasamentul intocmit pe luna iunie de Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS), fiind astfel cel mai bine clasata grupare din Romania.

Potrivit Adevarul, formatia pregatita de Cristian Dulca a acumulat un total de 118 puncte, cu jumatate de punct mai mult decat CFR Cluj, care se afla pe 90, in urcare 20 de pozitii. Unirea Urziceni, campioana Romaniei in editia 2008 -2009, nu se afla decat pe locul 173, FC Timisoara a coborat trei locuri, pana pe 145, in timp ce Steaua a urcat de pe 162 pana pe 158, cu 91 de puncte.

Acest clasament este condus de finalistele Ligii Campionilor, FC Barcelona, respectiv Manchester United, ambele cu cate 315 puncte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea