Social

#grupa mondiala #baraj #cupa davis #tenis #romania #suedia

Romania - Suedia, in barajul pentru Grupa mondiala a Cupei Davis

Romania va intalni Suedia in barajul pentru ramanerea in Cupa Davis . In urma tragerii de sorti desfasurata astazi la Londra, s-a stabilit ca echipa Romaniei de Cupa Davis se va deplasa in Suedia pentru a intalni reprezentativa tarii-gazda in cadrul meciului pentru mentinerea in Grupa Mondiala a Cupei Davis.

Meciul se va disputa in perioada 18-20 septembrie pe terenul suedezilor si va fi decisiv pentru ca tricolorii sa joace in Cupa Davis si in 2010. Conform statisticilor internationale, echipa de Cupa Davis a Romaniei ocupa in prezent locul 19 in ierarhia competitiei si nu a mai fost cap de serie la aceasta tragere la sorti .

In cazul in care va pierde acest meci, Romania va juca in 2010 in Grupa I a ITF. Echipa de tenis a tarii noastre a ajuns sa joace barajul pentru ramanerea in Grupa mondiala dupa ce in martie a fost invinsa pe teren propriu de Rusia, scor 4-1.

Pana acum,
Suedia si Romania s-au intalnit o singura data, in 1979, la Bucuresti, in faza semifinalelor Zonei europene B, partida care a fost castigata de suedezi.

Conform Evenimentul Zilei, echipa suedeza a cucerit de trei ori "Salatiera de Argint", in 1975 (3-2 in finala cu Cehoslovacia), 1984 (4-1 cu Germania) si 1985 (3-2 cu Germania).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea