Social

# cod galben de inundatii #inundatii romania #inundatii #romania #avertizare hidrologica

Romania, sub ape! Cod galben de inundatii

Hidrologii au emis in aceasta dimineata un cod galben de inundatii pe mai multe rauri din Romania, ca urmare a ploilor abundente din ultimele ore.

Codul este valabil in bazinele hidrografice Crasna si Tur, respectiv pana la ora 15:00 pe raul Barzava. Torodata, hidrologii au anuntat ca se vor inregistra scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si viituri rapide, cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie, pe raurile mici din bazinele hidrografice Crasna si Tur, de pe raza judetelor Salaj si Satu Mare, conform prognozei Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), dar si pe raurile mici din bazinul hidrografic Barzava superior si mijlociu (judetele Caras Severin si Timis).

Atentionarile au fost transmise de INHGA catre: Ministerul Apelor si Padurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala 'Apele Romane', Ministerul Administratiei si Internelor, S.C. Hidroelectrica S.A., Administratiile Bazinale de Apa: Somes — Tisa si Banat, Sistemele de Gospodarire a Apelor: Salaj, Satu Mare, Caras Severin si Timis, potrivit libertatea.ro.

Ieri, INHGA a revenit cu alt Cod galben de inundatii, in opt judete. De altfel, tot ieri, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de ploi torentiale, vijelii si grindina in intreaga tara. Pentru mai multe informatii despre vreme, in urmatoarele zile, poti intra pe vremea.acasa.ro.

Sursa foto: magnanews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea