Social

#romania #tratat de frontiera #republica moldova

Romania semneaza Tratatul de Frontiera cu Moldova

Romania va semna Tratatul de Frontiera cu Republica Moldova , in cursul acestei zile, la sediul Ministerului de Externe, anunta gandul.info. Documentul, intitulat "Tratatul intre Romania si Republica Moldova privind regimul frontierei de stat, colaborarea si asistenta mutuala in probleme de frontiera", urmeaza sa fie semnat de ministrul roman de externe teodor baconschi si Vlad Filat (foto), premierul Moldovei.

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso , a salutat azi, in discursul rostit la Summitul Dunarii, eveniment gazduit de Bucuresti, "semnarea tratatului" intre Romania si R. Moldova.

“Salut semnarea tratatului intre Romania si Republica Moldova si stiu ca sunt initiative similare in Balcani", a spus Barroso, fara a face alte precizari.

Presedintele Traian Basescu declarase inca din luna octombrie ca Romania ar putea semna un acord privind regimul de frontiera cu Republica Moldova, intr-un efort diplomatic de a consolida credibilitatea Aliantei pentru Integrare Europeana in lupta sa electorala cu comunistii, care astfel si-ar pierde argumentul ca Romania vrea sa acapareze R. Moldova.

La randul lor, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, si presedintele Comsiei de politica Externa din Senat, Titus Corlatean , s-au pronuntat, in 13 octombrie, pentru semnarea unui acord privind frontiera cu Republica Moldova, ambii precizand ca textul documentului este aproape finalizat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea