Social

#temperaturi de vara #prognza meteo #aprilie #canicula #meteo

Romania se topeste! Temperaturi de august in aprilie! Prognoza meteo pe doua saptamani

Romania este lovita de un val de caldura. Mercurul din termometre va urca frecvent pana la 30 de grade Celsius, la umbra, valori inregistrate in mod nomal in lunile de vara iulie-august.

Si astazi temperatura din termometre va urca pana la 30 de grade la umbra. La soare depasind cu mult acest prag. Vremea se va mentine mai calduroasa decat in mod normal si in perioada urmatoare.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo valabila in urmatoarele doua saptamani. Iata cum va fi vremea in perioada 24 aprilie - 6 mai.

In Banat maximele vor varia intre 25 si 28 grade Celsius. Spre finalul intervalului de prognoza, temperaturile vor scadea usor, maximele incadrandu-se intre 22 - 24 grade Celsius. In timpul noptii, temperaturile vor varia intre 10-14 grade Celsius. In zilele de 24, 26 - 27 aprilie, dar si 2 - 6 mai sunt sanse de precipitatii.

In Crisana valorile temice vor fi mai mari decat cele specifice acestei perioade. Maximele vor varia intre 24-27 grade Celsius. Pe parcursul noptii temperaturile minime nu vor scadea sub 10 grade Celsius. In zilele de 23, 24, 26 si 27 aprilie, dar si dupa 2 mai, sunt sanse mari de precipitatii. In aceste zile, temperaturile vor scadea usor, insa vor ramane in continuare peste valorile normale perioadei, anunta ANM.

In Transilvania temperaturile maxime de vor incadra intre 23 si 26 grade Celsius, cu mult mai mari decat normalul perioadei. In timpul noptii temperaturile minime se vor incadra intre 6 si 10 grade Celsius. Sunt asteptate precipitatii in zilele de 24 si 27 aprilie, precum si dupa data de 2 mai, potrivit realitatea.net.

In Maramures temperaturile inregistrate in intrvalul 24 aprilie - 6 mai vor fi de 25-27 grade Celsius. Vom avea parte insa de cateva zile mai racoroase in perioada 24-27 aprilie, cand cerul va fi mai mult noros. Temperaturile minime se vor incadra in jurul valorii de 10 grade Celsius. Exista sanse mari de precipitatii in zilele de 23, 24, 26 si 27 aprilie, precum si dupa data de 2 mai.

In Moldova vremea va fi deosebit de calduroasa pentru acest interval. Temperaturile maxime vor urca pana la 27-28 de grade Celsius, cu exceptia perioadei 24-27 aprilie, cand temperaturile inregistrate vor fi cuprinse intre 21-23 de grade Celsius. Sansele de ploaie sunt reduse, insa pot aparea adverse trecatoare in zilele de 24 si 27 aprilie.

In Dobrogea temperaturile vor fi constante, iar maximele vor fluctua intre 21 si 25 de grade Celsius. Temepraturile minime se vor incadra in jurul valorii de 12 grade Celsius. Si in Dobrogea, probabilitatea aparitiei precipitatiilor este mica in intervalul specificat. Pe arii restranse pot aparea precipitatii trecatoare, pe 24 aprilie si in intervalul 4-6 mai.

In Muntenia temperaturile sunt extrem de ridicate pentru aceasta perioada a anului. Temepraturile maxime se vor incadra intre 24 si 27 de grade Celsius, posibil sa atinga 29-30 de grade Celsius in intervalul 24 aprilie-2 mai. Temperaturile minime se vor incadra in urul valorii de 11 grade Celsius. In zilele de 24 si 27 aprilie si posibil, dupa 4 mai sunt sanse de precipitatii, insa reduse cantitativ.

In Oltenia vremea va fi deosebit de calduroasa, maximele incadrandu-se intre 23 si 29 de grade Celsius. Cel mai cald va fi insa in perioada 24 aprilie – 2 mai, cand temperaturile vor urca frecvent la 28-29 de grade Celsius. Temepraturile minime se vor incadra intre 10 si 13 grade Celsius. Ploi trecatoare, de scurta durata se vor inregistra in perioada 26-28 aprilie si dupa 2 mai.

Sursa foto: reviewonline.co.za

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea