Social

#dezastre #naturale #romania #risc #producere

Romania se afla printre tarile cu risc ridicat de producere a dezastrelor naturale

Romania se afla pe lista tarilor cu un risc foarte ridicat de producere a unor dezastre naturale. Aceasta este concluzia unui raport al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) care a dat publicitatii, ieri, o lista cu 200 de tari si teritorii care se situeaza la polii riscului de producere a unor dezastre naturale.

ONU a luat in calcul o scala de la aproape de nul pana la grad ridicat de producere a dezastrelor, marcat prin categoria 9.

Tara noastra se afla printre statele care prezinta un risc foarte ridicat de producere a unor dezastre naturale, alaturi de Afganistan, Guatemala, Iran, Pakistan, Peru, Filipine si Uzbekistan.

Conform datelor inregistrate in baza de date internationala privind dezastrele naturale, citate de RiskZone.info, Romania este afectata rar de dezastre naturale, principalele astfel de evenimente neplacute fiind cutremurele ( in tara noastra cel din 1944 ramane cel mai important), inundatiile si temperaturile extreme.

Potrivit Adevarul , din analiza Strategiei Internationale a Natiunilor Unite pentru Reducerea Dezastrelor (UNISDR), Bangladesh, China, Columbia, India, Indonezia si Myanmar sunt tarile cu cel mai mare risc de mortalitate, respectiv de categorie 9.

La polul opus, cu categoria de risc 1, consierat neglijabil, se afla teritorii precum Groenlanda si insulele Wallis si Futuna. La categoria de risc 0, care totusi nu este echivalenta cu lipsa totala a riscurilor de producere a unor dezastre naturale, se afla state precum Bahrein, Danemarca, Estonia, Finlanda, Letonia, Qatar, Seychelles si Emiratele Arabe Unite .    

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea