Social

#antibiotic #stafilococ auriu # farmacist #administrare irationala

Romania se afla pe primul loc in Europa la consumul irational de antibiotice

In Romania, antibioticele se vand cu reteta, insa, chiar si in aceasta situatie, romanii sunt mari consumatori de asemenea medicamente. Astfel, Romania ocupa primul loc in Europa la consumul irational de antibiotice.

Chiar daca se vand doar cu reteta, exista situatii de urgenta sau in weekenduri, cand farmacistii ofera pacientilor cateva pastile fara avizul unui medic. Antibioticele sunt insa eliberate frecvent de catre farmacisti fara avizul medicului sau fara reteta.

Astfel, antibioticele au devenit rapid cea mai simpla si utilizata metoda de tratament din Romania, solutie la care apeleaza peste 70% dintre romani.

Chiar daca remediaza rapid problemele de sanatate, pe termen lung antibioticele au efecte adverse asupra organismului uman. Scad imunitatea, iar organismul este mult mai vulnerabil in fata microbilor.

Studiile realizate de Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile arata ca Romania este singura tara din Europa unde stafilococul auriu este foarte rezistent la antibiotice. Astfel, romanii se vindeca mult mai greu de bronsite sau pneumonii.


Sursa foto: uabnews.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea