Social

#afectiuni fumat #Ziua Nationala fara Tutun #renuntare fumat #fumat

“Romania Respira”. Ziua Nationala fara Tutun!

In Romania, se fumeaza zilnic peste 5 milioane de pachete de tigari, iar aproximativ 85% dintre pacientii cu cancer bronhopulmonar sunt fumatori, potrivit Societatii Romane de Pneumologie.

Studiile au aratat ca 89% dintre fumatorii din tara noastra si-ar dori sa reduca numarul tigarilor sau sa renunte complet la fumat.

In Romania, unde 70 de oameni mor zilnic din cauza fumatului, este marcata joi, 19 noiembrie, Ziua Nationala fara Tutun.

Potrivit presedintelui Societatii Romane de Pneumologie, profesor doctor Florin Mihaltan, 42.000 de oameni sufera, anual, complicatii, din aceeasi cauza.

In context, mai multe organizatii grupate intr-o coalitie denumita „Romania Respira„, cer votarea in regim de urgenta de catre plenul Camerei Deputatilor – a legii care interzice fumatul in spatiile publice inchise, in forma avizata de Comisia pentru Sanatate si Familie a acestei Camere.

Semnatarii apelului sustin ca o astfel de lege va permite Romaniei sa nu se mai regaseasca printre ultimele 3 tari europene care nu au reglementat interzicerea pe scara larga a fumatului in spatiile publice inchise.

Cele peste 250 de organizatii medicale, academice de tineret si protectie a drepturilor copiilor din cadrul Coalitiei cer, totodata, respingerea oricarei tentative de imixtiune in decizia politica a Parlamentului – a reprezentantilor din industria tutunului.

Sursa foto: genengnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea