Social

# reciclare romania #romania recicleaza #reciclare

"Romania Recicleaza" ajunge din nou in Cluj! Locuitorii din Camarasu recicleaza pe 10 octombrie

Asociatia Environ in parteneriat cu Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB) si Primaria Camarasu organizeaza, miercuri, 10 octombrie o campanie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si a bateriilor uzate.

 

Programul "Romania Recicleaza" va ajunge pentru a doua oara in acest an in comuna Camarasu. intre orele 10.00 – 14.00, localnicii vor putea preda echipamentele electrice si electronice vechi si acumulatorii portabili uzati. Pentru echipamentele voluminoase (masini de spalat, frigidere), locuitorii pot solicita telefonic sau prin e-mail (031.827.0000 sau logistica@environ.ro) ridicarea de acasa.

Toti cei care vor preda minim 10 kg de deseuri electrice sau 5 kg de baterii uzate la centrul de colectare special amenajat, vor fi premiati cu tichete cadou, pornind de la 10 lei.

Programul "Romania Recicleaza" isi propune sa creasca gradul de informare si constientizare al populatiei cu privire la necesitatea colectarii selective a deseurilor de echipamente electrice si electronice si a bateriilor uzate, pentru un mediu sanatos.

Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritatile locale au obligatia de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodariile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai putin de un centru pe localitate) sau colectarea periodica cu operatori desemnati.

Programul s-a derulat deja in Tulcea unde, un numar record de deseuri au fost colectate (12 tone), in Bontida (Cluj) si Ilva Mica (Bistrita Nasaud). "Romania Recicleaza" continua in comunele Manesti si Lipanesti din Prahova, iar in urmatoarea saptamana ajunge in Moldova.

Autoritatile publice, primarii de localitati mai mari sau mai mici, se pot inregistra in continuare in campania nationala "Romania Recicleaza". Programul se va derula pana pe 30 noiembrie, iar inscrierile se fac prin e-mail (logistica@environ.ro) sau direct prin telefon la numarul 031.827.0000.

Despre Environ

Asociatia Environ este o organizatie colectiva, non-guvernamentala si non-profit care instituie in Romania principiul european al raspunderii extinse a producatorului in domeniul deseurilor de echipamente electrice si electronice, promovand activ de peste 10 ani conceptele de colectare selectiva, reciclare si economie circulara in tara noastra. Informatii complete despre activitatea organizatiei sunt disponibile pe www.environ.ro.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea