Social

#informatori #demisie George Maior #spioni romani #sie #george maior #servicii de informatii

Romania, raiul spionilor. Tara noastra are cel mai mare numar de servicii secrete din UE

Serviciile de informatii din Romania sunt printre cele mai numeroase din Europa. In timp ce in Uniunea Europeana, media se apropie de trei servicii de informatii, tara noastra are un numar dublu al acestora. Majoritatea serviciilor de informatii din Romania functioneaza de mai mult timp fara un sef desemnat.

Ultimul abandon consemnat la varful structurii unui serviciu de informatii romanesc este cel al lui George Maior, fostul sef al SRI. Plecarea acestuia a dus la cresterea numarului de servicii de informatii "decapitate" - la patru din totalul de sase din Romania.

SRI are nu mai putin de 12.000 de agenti pe state de plata, la care se adauga un numar impresionant de colaboratori-informatori, fiind si cel mai important serviciu de informatii al tarii. Celelalte cinci servicii: SIE, STS, SPP, DGIPI si Directia de Informatii a Armatei nu au facut public numarul persoanelor angajate.

Pana la sfarsitul anilor '90, orice emigrant roman in Germania era privit ca un potential fost colaborator al Securitatii, nemtii manifestand o adevarata fobie fata de spionii romani.

Sursa foto: letsgodigital.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea