Social

#accidente rutiere #legislatie rutiera #decese rutiere #limite de viteza #raport OMS

Romania, printre tarile cu cea mai mare rata a deceselor in urma accidentelor rutiere

Romania se afla, potrivit unui nou raport realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, printre primele tari cu o rata mare a deceselor in urma accidentelor rutiere, de 11,1% la 100.000 de locuitori, insa are o eficienta a legislatiei privind circulatia pe drumurile publice notata cu 8 din 10.

Raportul OMS a fost realizat pe baza datelor din anul 2010, insa dat publicitatii abia acum. In ceea ce priveste accidentele rutiere, Romania are o rata mai mare decat Bulgaria (10,4%) si Ungaria (9,1%).

In comparatie cu statele occidentale, rata de 11,5% a Romaniei in privinta deceselor in urma accidentelor rutiere este extrem de descurajanta, deoarece Franta, de exemplu, avea, in 2010 o rata a deceselor de doar 6,4%, Germania si Danemarca - 4,7%, Marea Britanie - 3,7%, iar Suedia - 3%.

Rata deceselor in accidentele rutiere din Romania este comparabila cu cele din SUA (11,4%), Guinea Ecuatoriala (11,4%) si Bangladesh (11,6%).

Totusi, Romania se pozitioneaza mult sub rata deceselor in urma accidentelor rutire produse in Thailanda, Africa de Sud si unele tari din America Latina.

In privinta eficientei legislatiei rutiere si a limitelor de viteza impuse, Romania este notata in raportul OMS cu 8 din 10, in timp ce Norvegia, Ungaria, Austria si Bulgaria cu 7, iar Belgia, cu 6.

Sursa foto: antena3.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea