Social

#romania #polonia #bulgaria #viza #sua #visa waiver

Romania, Polonia si Bulgaria nu scapa de vizele SUA

Romania, Polonia si Bulgaria sunt singurele state membre UE care vor avea nevoie in continuarea de vize pentru SUA. Ele nu vor fi incluse in programul Visa Waiver , conform ministrului bulgar de externe, Ivailo Kalfin.

Malta, Cipru si Grecia vor fi incluse probabil in curand in Visa Waiver si cetatenii lor vor putea calatori in Statele Unite fara a avea nevoie de vize.

"Una dintre recomandarile pe care nu le-am putut indeplini a fost scaderea ratei de refuz si de depasire a vizei pentru bulgarii care merg in Statele Unite. Am ajuns la procentaje mai mici - de circa de 13%, dar ulterior a urcat din nou. Potrivit ultimelor date furnizate, rata de refuz a Bulgariei este in prezent de 17-18%", a spus Ivailo Kalfin, citat de Cotidianul.

Legislatia SUA prevede ca o tara poate fi scutita de obligativitatea vizelor de calatorie, numai daca au fost respinsi mai putin de 10% dintre cetatenii respectivei tari care au solicitat o viza pentru Statele Unite. Implementarea pasaportului electronic, schimbul de informatii cu privire la persoanele suspecte de activitati teroriste, raportarea pasapoartelor furate/pierdute sunt alte conditii importante pentru renuntarea SUA la vize.

In octombrie s-a anuntat ca din acest an Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Slovacia si Coreea de Sud nu vor mai avea nevoie de vize.

Rata de refuz a vizelor din Romania este de 25%, in timp ce in Bulgaria si in Polonia ea se situeaza in jurul a 13%. Marc Frey, directorul programului Visa Waiver, a declarat de curand ca sansele Romaniei de includere sunt mici, mai ales in conditiile in care SUA va inaspri conditiile de aderare la program. Noua rata maxima de respingere va fi de 3%.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea