Social

Romania poate juca cu Serbia, Elvetia sau Marea Britanie

Romania este cap de serie la tragerea la sorti a barajului pentru mentinerea in Grupa Mondiala a Cupei Davis, dar acest lucru conteaza prea putin in conditiile in care posibilii adversari sunt foarte valorosi: Elvetia (17), Serbia (18), Chile (19), Peru (20), Marea Britanie (21), Brazilia (22), Olanda (23) si India (24), in paranteza fiind trecut locul pe care il ocupa respectivele natiuni in clasamentul mondial.

Dar, ca sa fim cinstiti, pozitia de cap de serie ne scapa de alte cateva nume grele in conditiile in care puteam jucat cu Croatia (locul 5 in lume), Slovacia (8), Australia (10) sau Belgia (12), toate cap de serie alaturi de Romania (14), Coreea de Sud (13), Austria (15) si Israel (16).

Pentru antrenorul echipei Romaniei, Florin Segarceanu, adversar accesibili ar fi Brazilia sau India, Brazilia pentru ca am juca impotriva ei pe teren propriu iar cu India pentru ca este, apparent, cel mai slab adversary: "Noi am prefera Brazilia, pentru ca am juca in Romania. Evident ca ne-ar placea sa jucam si cu India, dar probabil s-ar trage la sorti, pentru ca nu am mai jucat cu ei din 1971 si nu se mai pune, pentru ca se contabilizeaza de la noul sistem al Cupei Davis.

Practic acestea ar fi preferintele noastre. Daca am juca la Bucuresti cu Brazilia sau India ar fi ideal. Cel mai greu ar fi cu Serbia, chiar daca si cu ei s-ar trage la sorti, pentru ca ultima data am jucat cu Iugoslavia si nu mai conteaza. Oricum Serbia are un jucator de mare valoare (n.r. Novak Djokovici, numarul 3 ATP) si o echipa de temut".

In afara de Brazilia, cu care am juca acasa, putem intalni pe teren propriu si Marea Britanie, in vreme ce in deplasare jucam sigur cu Elvetia, Chile si Olanda. In privinta celorlante trei echipe, adica Peru, India si Serbia, gazda va fi desemnata prin tragere la sorti .


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea