Social

#vaccinare romania # vaccin romania #rujeola #vaccin

Romania, penultimul loc in UE ca rata de acoperire cu prima doza de vaccin impotriva rujeolei

 

Romania se afla pe penultimul loc in Uniunea Europeana ca rata de acoperire cu prima doza de vaccin impotriva rujeolei, cu un procent de 86%, avertizeaza Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC). Pana acum, s-au inregistrta 62 de decese.

Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romnia transmite ca lipsa informatiilor, ezitarea in fata vaccinarii, probleme cu aprovizionarea si finantarea vaccinarii si migratia populatiei constituie bariere cheie in cresterea acoperirii vaccinarii impotriva rujeolei, potrivit raportului "Organizarea si furnizarea serviciilor de vaccinare in Uniunea Europeana," realizat pentru Comisia Europeana, potrivit Mediafax.

Italia ocupa ultimul loc ca rata de acoperire cu prima doza de vaccin impotriva rujeoleicu 85%. Ungaria are o rata de acoperire de 99%, iar media europeana este de 93,5%.

Pana la data de 29 martie 2019, in Romania, au fost raportat peste 16.200 de cazuri de rujeola, din care 62 de decese, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica.

In ceea ce priveste gripa, Centrul European pentru Preventia si Controlul Bolilor (ECDC) atrage atentia ca nicio tara din Uniunea Europeana nu atinge rata de acoperire cu vaccin antigripal de 75% la grupurile vulnerabile. Acoperirea cu vaccin antigripal ramane scazuta in multe tari, subliniază ECDC, conducand la boli severe, spitalizare si moarte prematura.

De la inceputul sezonului au fost confirmate peste 2.100 de cazuri de gripa. Numarul persoanelor care au murit de gripa a ajuns la 190.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea