Social

Romania, pe primul loc in Europa in privinta mortalitatii din cauza cancerului de col uterin

Romania se afla pe primul loc in Europa in ceea ce priveste mortalitatea in urma cancerului de col uterin . Cinci femei mor in fiecare zi din cauza acestei afectiuni.

Nici in privinta cancerului de san lucrurile nu stau mai bine. Cancerul de san reprezinta cea mai frecventa forma de cancer la femei. Dincolo de suferintele implicate de orice forma de cancer, acesta are un urias impact psihologic, tratamentul impunand eliminarea pe cale chirurgicala a zonei afectate.

Cancerul de san este, de obicei, descoperit de catre pacienta, care constata existenta unei umflaturi in tesutul mamar. Diagnosticul de precizie este dat de o mamografie sau de o ecografie mamara.

Cancerul de col uterin reprezinta o forma mai dura de cancer, dar perfect tratabila, daca este descoperit in stadiu incipient. Iar depistarea se face printr-o analiza extrem de simpla, numita analiza Babes- Papanicolau , care conta din analizarea la microscop a unui frotiu din celulele colului uterin.

Factori de risc sunt inceperea precoce a vietii sexuale si partenerii sexuali multipli. Folosirea prezervativului este indicata, incidenta cancerului de col uterin fiind legata de contaminarea cu HPV, virusul papilomatozei umane.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea